iepenlaan 3, 8441BT Heerenveen
0513-624261 of 0611001035 altijd bereikbaar)
info@finantheek.nl

Doorstromers

Finantheek "Voordelig in hypotheken"

Ben jij al een trotse woningbezitter met een hypotheek? Maar wil je verhuizen naar een andere woning? Wij noemen jou dan een doorstromer. Waarschijnlijk heb je veel vragen als je in deze situatie zit. Bijvoorbeeld of je oude hypotheekvorm mee mag worden genomen in de nieuwe financiering. En wat je moet doen met een restschuld. Finantheek hypotheekadvies beantwoordt deze vragen voor jou!
Hypotheekvorm doorstromer
Weet jij al dat de regels voor hypotheekrenteaftrek zijn verscherpt sinds 1 januari 2013? Finantheek hypotheekadvies geeft jou een op maat gemaakt advies wat deze regels nu betekenen voor jouw situatie. Waar je sowieso rekening mee moet houden is dat je jouw huidige hypotheekvorm mag behouden als deze is afgesloten voor 2013. Dit geldt alleen als je hypotheek hetzelfde blijft, bijvoorbeeld het bedrag en de hypotheekvorm. Wanneer je de hypotheek wilt verhogen gelden de nieuwe regels. Dit zal waarschijnlijk voor jou betekenen dat je voor het extra deel een annuïteiten- of lineaire hypotheek afsluit.
Bijleenregeling
Wanneer je als doorstromer jouw woning verkoopt met overwaarde, dan krijg je te maken met de bijleenregeling. Deze regeling houdt in dat de overwaarde die vrijkomt bij de verkoop van de oude woning, wordt geïnvesteerd in de aankoop van een nieuwe woning. Voorwaarde is dat dit binnen 3 jaar gebeurt. Wanneer je dit niet doet en een hypotheek kiest voor de gehele nieuwe aankoopsom, dan heb je geen recht op hypotheekrenteaftrek over het bedrag van de overwaarde.
Overbruggingshypotheek
Het gebeurt vaker dan dat je denkt. Je hebt een nieuwe woning gekocht, maar je oude woning is nog niet verkocht. Om deze periode te financieren, is het mogelijk om een overbruggingshypotheek af te sluiten. Hiermee leen je het bedrag dat je nodig hebt, bovenop de kosten voor je huidige hypotheek. Deze regeling is alleen mogelijk wanneer je jouw woning verwacht te kopen met overwaarde. De overbruggingshypotheek wordt afgelost, zodra je jouw oude woning verkocht hebt. Realiseer je wel dat de rente op een overbruggingshypotheek hoog is. Dit komt omdat de hypotheekverstrekker het risico loopt dat de verkoop van jouw oude woning langer duurt. Of dat de overwaarde minder is dan van tevoren ingeschat.
Verzekeringen
Als doorstromer heb je waarschijnlijk geen nieuwe verzekeringen nodig. Je kan je verzekeringen – zoals de overlijdensrisicoverzekering – weer koppelen aan de nieuwe hypotheek. Finantheek hypotheekadvies zorgt ervoor dat de hypotheekverstrekker hier tijdig over wordt geïnformeerd. Toch kan het lonen om jouw verzekeringspakket te laten controleren of alles nog actueel is. Finantheek hypotheekadvies informeert je hier graag over.
Restschuld
Helaas kan het gebeuren dat je jouw woning moet verkopen met een restschuld. Wanneer jouw woning onder water staat zijn er meerdere opties om hiermee om te gaan. Als je voldoende hebt gespaard, kan je de restschuld aflossen. Ook mogen ouders dit bedrag belastingvrij schenken (tot 100.000 euro). Mochten je ouders dit niet willen, dan kunnen zij ook een lening aan je geven. Tot slot is de rente over de restschuld 15 jaar lang fiscaal aftrekbaar.
Let op: renteaftrek restschuldfinanciering vervalt in 2018
Vanaf 2018 is de renteaftrek voor het financieren van een restschuld komen te vervallen. Verhuizen met een restschuld is daarom duurder geworden.
Ons tarief voor een doorstromers hypotheek is tot 01 januari 2019 slechts v.a. € 895,– (advies & bemiddeling)