iepenlaan 3, 8441BT Heerenveen
0513-624261 of 0611001035 altijd bereikbaar)
info@finantheek.nl

Echtscheiding

Finantheek "Voordelig in hypotheken"

‘Wat gebeurt er met onze hypotheek na onze scheiding?’ Dit is waarschijnlijk één van de vragen waarmee je na een scheiding zit. Een echtscheiding heeft namelijk niet alleen flink wat invloed op jullie woonsituatie, maar ook op de hypotheek. Bij een scheiding is het heel belangrijk dat jullie samen bespreken wat de gevolgen voor jullie koophuis en hypotheek zijn. Hier zijn namelijk veel verschillende scenario’s voor mogelijk. Kom je er samen niet uit en willen jullie daarom deskundige hulp inschakelen? Dan bent je bij Finantheek aan het juiste adres. Naast dat wij jou antwoord geven op jouw vragen, bijvoorbeeld wat er met de hypotheek gebeurt na een scheiding. Bij een scheiding moeten er namelijk goede afspraken gemaakt en vastgelegd worden omtrent de hypotheek. Wij zorgen ervoor dat de bank gegarandeerd akkoord gaat en vooral dat jullie ook weer zo snel en goed mogelijk met jullie leven verder kunnen. Want na een scheiding moeten jullie je geen zorgen meer hoeven maken over de hypotheek.

Hypotheek na scheiding overnemen: partner uitkopen

Na een echtscheiding zijn er verschillende scenario’s mogelijk ten aanzien van de hypotheek. Eén daarvan is dat één van jullie in de koopwoning blijft wonen. Diegene gaat dan na de scheiding de hypotheek overnemen en zijn of haar ex-partner uitkopen. Dit werkt als volgt. Eerst vindt er een waardebepaling van het huis plaats, uitgevoerd door een erkend taxateur of makelaar. Vervolgens moet de hypotheekschuld overgeschreven worden op naam van degene die na de scheiding het koophuis gaat overnemen. Bovendien moet de financiering van het resterende schuldbedrag worden geregeld. Tot slot vindt, na de overname van de hypotheek, de overname van de woning plaats. Dit wordt geregeld door een notaris. Een ex-partner uitkopen en dus de hypotheek na de scheiding overnemen, kan verschillende voordelen hebben. Zo hoeft er geen overdrachtsbelasting betaald te worden en bespaar je natuurlijk verhuis- en kluskosten uit.

Koopwoning verkopen: hypotheek na scheiding aflossen

Het kan zo zijn dat de hypotheek na jullie scheiding niet op één van jullie naam geschreven kan worden. Jullie kunnen besluiten om de woning samen aan te houden, al is dat niet aan te raden. Zo kunnen jullie namelijk niet geheel van jullie oude leven losraken. Blijkt dat de hypotheek na de scheiding niet door één van beide partijen overgenomen kan worden? Dan volgt logischerwijze de verkoop van het huis. Met de opbrengst van de verkoop wordt eerst de hypotheek afgelost. Het bedrag dat daarna overblijft, wordt verdeeld over beide partijen. Hebben jullie te maken met een restschuld? Dan zijn jullie daar allebei aansprakelijk voor: de bank kan kiezen wie van jullie het restbedrag moet betalen. Indien je een hypotheek hebt met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan dekt deze de eventuele restschuld. Het is ook mogelijk dat dit garantiefonds later nog de kosten op jullie verhaalt.

Hypotheek en echtscheiding: weten jullie wat jullie moeten doen?

Hebben jullie te maken met een echtscheiding en weten jullie niet zo goed welke beslissingen jullie na het scheiden moeten nemen ten aanzien van jullie hypotheek? Of komen jullie er samen niet uit? Neem dan contact op met Finantheek hypotheekadvies. Wij kunnen je niet alleen alles vertellen over de mogelijke keuzes die je bij een echtscheiding over de toekomst van jullie hypotheek kunt nemen, maar kunnen jou ook van deskundig advies voorzien. We bekijken jullie situatie, jullie hypotheek in het bijzonder, en kunnen de mogelijke scenario’s die zich na jullie echtscheiding kunnen voordoen overzien. Dat kan gaan om het uitkopen van één van beide partijen, maar ook om het verkopen van het huis na de scheiding en dus samen aflossen van de hypotheek. Heb je vragen over onze dienstverlening of wil je graag een afspraak maken voor een gratis intakegesprek? Bel dan gerust 0513 – 62 42 61 – 0611001035.

‘Wat gebeurt er met onze hypotheek na onze scheiding?’ Dit is waarschijnlijk één van de vragen waarmee je na een scheiding zit. Een echtscheiding heeft namelijk niet alleen flink wat invloed op jullie woonsituatie, maar ook op de hypotheek. Bij een scheiding is het heel belangrijk dat jullie samen bespreken wat de gevolgen voor jullie koophuis en hypotheek zijn. Hier zijn namelijk veel verschillende scenario’s voor mogelijk. Kom je er samen niet uit en willen jullie daarom deskundige hulp inschakelen? Dan bent je bij Finantheek hypotheekadvies aan het juiste adres.