De MUNT simpel overstap hypotheek

De eerste hypotheek van Nederland waarvoor geen werkgeversverklaring, loonstrook en taxatierapport meer nodig zijn.

Wilt u ook simpel overstappen?

Uw huidige hypotheek snel en simpel overstappen naar MUNT Hypotheken.

Speciaal voor overstappers heeft Munt Hypotheken namelijk de Simpel Overstap Hypotheek ontwikkeld.

Dit is een hypotheek met alle mooie opties die MUNT Hypotheken kent, met de daarbij behorende laagste rentes van Nederland.

Binnenkort loopt de rentevaste periode van uw hypotheek af. Uw geldverstrekker zal u een voorstel voor het verlengen van uw hypotheek toesturen. Soms is het interessant om op dit voorstel in te gaan. Vaak blijkt dat het interessanter is om over te stappen naar een andere geldverstrekker. Niet alleen omdat u met overstappen een scherpere rente kunt krijgen, maar ook omdat een andere geldverstrekker betere voorwaarden kan hebben.

Overstappen:

  • Geen werkgeversverklaring en loonstrook maar uitsluitend het SV-loon van het UWV-verzekeringsbericht (zonder correctie)
  • Tot 80% van de marktwaarde geen taxatie meer nodig en daarboven regelen we snel, makkelijk en goedkoop een taxatie via De Taxatheek
  • Het rente-aanbod hoeft niet geaccepteerd of ondertekend te worden

Scherpere rente

Door overstappen kunt u een besparing realiseren die al snel oploopt tot 0,2 procent. Met de huidige lage rentestand kiezen veel hypotheekklanten voor langere duren en daardoor telt die besparing lang door. Bij een hypotheek van €250.000,- en een rentevaste periode van 10 jaar levert dat €5.000,- op.

Veranderen van risicoklasse

Hoe hoger uw hypotheek is ten opzichte van de waarde van uw woning, des te hoger is de rente die u betaalt. Sommige geldverstrekkers passen de rente automatisch aan zodra er voldoende is afgelost. Als u overstapt naar zo’n geldverstrekker, kunt u bij een hypotheek van €250.000,- over een nieuwe rentevaste periode van 10 jaar zo’n 0,2 procent besparen. Dat is nog eens €5.000,-.

Aflossingsvrij leningdeel

Heeft u een aflossingsvrij leningdeel? De kans is groot dat uw huidige aanbieder daarvoor een opslag rekent van 0,25 procent of meer. Diverse aanbieders rekenen geen opslag voor aflossingsvrije leningen en u bespaart door overstappen dus direct. Stel dat uw hypotheek een aflossingsvrij leningdeel heeft van €125.000,- en u kiest voor een rentevaste periode van 10 jaar, bespaart u nog eens €2.500,-.

Overstappen is nu eenvoudiger dan ooit. Overstappen naar een nieuwe geldverstrekker gaat tegenwoordig bijna even snel als het wisselen van telecomaanbieder of energiemaatschappij. Hoe dat werkt? Wij vertellen het u graag. In de aankomende week nemen wij contact met u op om te bekijken of u een overstapgesprek met ons wilt hebben. Wij kunnen dan direct een afspraak maken.

Wij hopen u binnenkort te spreken.

Team Finantheek Hypotheken