iepenlaan 3, 8441BT Heerenveen
0513-624261 of 0611001035 altijd bereikbaar)
info@finantheek.nl

BijBouwe neemt duurzaamheidsbudget op in acceptatiecriteria

Finantheek "Voordelig in hypotheken"

Hypotheekverstrekker bijBouwe heeft zijn acceptatiecriteria aan een grondige herziening onderworpen. Belangrijke toevoeging in de vernieuwde acceptatiehandleiding is het duurzaamheidsbudget. 

Volgens bijBouwe stelt toevoeging van het duurzaamheidsbudget meer huizenkopers in staat hun woning te vergroenen. Volgens de geldverstrekker is er vaak een goede businesscase voor energiebesparende maatregelen en speelt de hypotheekadviseur een sleutelrol om klanten daarvan bewust te maken.

Daarvoor biedt de hypotheekverstrekker sinds deze zomer ook een nieuwe online tool. Met deze energiescan zet bijBouwe de kosten en opbrengsten van verduurzaming op een rijtje. De tool stelt op postcode en huisnummer vast welke mogelijkheden er voor vergroening zijn.

Overbruggingskrediet

De update van het acceptatiekader was volgens bijBouwe hard nodig. De vorige versie dateerde uit 2014, toen de hypotheek- en woningmarkt er nog heel anders uitzag, aldus oprichter Bouwe Kuik. Hij verwacht dat de nieuwe acceptatiehandleiding het adviseurs en klanten makkelijker maakt te verduurzamen.

Een andere wijziging is bijvoorbeeld het schrappen van de voorwaarde dat een woning definitief verkocht moet zijn om gebruik te kunnen maken van een overbruggingskrediet of de meeneemregeling. Ook hoeft de herkomst van eigen middelen niet meer in alle situaties aangetoond te worden.