iepenlaan 3, 8441BT Heerenveen
0513-624261 of 0611001035 altijd bereikbaar)
info@finantheek.nl

Meeste hypotheekadviseurs en makelaars schieten tekort bij energieadvies

Finantheek "Voordelig in hypotheken"

 

De meeste hypotheekadviseurs en makelaars vertellen hun klanten nauwelijks hoe zij hun nieuwe woning energiezuiniger en duurzamer kunnen maken. Acht op de tien huizenkopers krijgt hier geen informatie over”, zegt Vereniging Eigen Huis, die wil dat dit snel verandert.

Eigen Huis vindt hiervoor steun bij minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. De minister bespreekt de roep om energieadvies volgende maand in het Platform Hypotheken, een overlegorgaan tussen het Rijk, toezichthouder AFM en de hypotheeksector. Ook zij wil dat financiële professionals meer doen op het gebied van energiebesparing en verduurzaming van woningen.

Slechts 20 % van de makelaars en hypotheekadviseurs adviseert klanten over energiebesparing en verduurzaming, 80 % doet dat niet, blijkt uit onderzoek van VEH. “Over ruimere financieringsmogelijkheden of subsidies voor energiebesparende maatregelen wordt vaak niets gezegd. Ook ontbreekt de kennis hierover.”

Zonnepanelenhypotheek

http://zonnepanelenhypotheek.eu is een initiatief van Finanthaak  hypotheekadvies

Meer lenen

Een koper kan tot 6% meer lenen als hij met dat geld de energieprestatie van de woning verbetert. VEH: “De lagere energielasten compenseren dan de iets hogere hypotheeklasten. Daarnaast zijn er subsidies en gunstige leningen voor bijvoorbeeld warmtepompen. De meeste mensen weten niet goed hoe ze hun nieuwe of huidige woning energiezuiniger kunnen maken en hoe ze dit kunnen financieren. Zij verwachten dat hun makelaar en hypotheekadviseur daarbij helpt.”

Vrijblijvendheid

Eigen Huis vindt dat de tijd van vrijblijvendheid voorbij is. Maarten-Eeke van der Veen, beleidsadviseur energie bij VEH: “Als we de klimaatdoelstellingen willen halen, wordt van iedereen een bijdrage verlangd. Het kopen van een huis is bij uitstek het moment om een woning energiezuiniger te maken. Kopers staan wel degelijk open voor besparingsadvies. Makelaars en hypotheekadviseurs moeten zich hier veel beter in verdiepen en hun klanten op een goede manier helpen.”

Bij een hypotheekadvies van de Finantheek, krijgt u standaard informatie over energie besparende voorzieningen. Wij gaan een stap verder in ons advies waar andere hypotheekadviseurs stoppen. Op onze website http://zonnepanelenhypotheek.eu/ kunt u uitgebreide informatie vinden over zonnepanelenhypotheken.

Naast de prijs ook een beter advies.

Team Finantheek