iepenlaan 3, 8441BT Heerenveen
0513-624261 of 0611001035 altijd bereikbaar)
info@finantheek.nl

Starters

Finantheek "Voordelig in hypotheken"

Startershypotheek
Klaar met je studentenkamer en toe aan je eerste woning? Gelijk heb je! Bij Finantheek hypotheekadvies vind je dé hypotheek speciaal voor starters. Benieuwd? Bekijk hieronder jouw mogelijkheden.
Als starter een huis kopen? 4 stappen!
  • Ga voor een gratis oriëntatiegesprek en kom erachter wat jij maximaal kunt lenen.
  • Zoek jouw ideale woning! Dat kan via Funda, Jaap.nl… je kent ze wel 🙂
  • Huis gevonden? Dan breng je een bod uit. Jij weet immers al wat je kunt lenen!
  • Bod geaccepteerd? Vraag jouw startershypotheek aan.
Daarom een hypotheek via Finantheek hypotheekadvies
Klop bij ons aan voor een gratis eerste gesprek, dan geven wij jou een indicatie van wat je kunt lenen. Daarna kan jij op zoek naar een huis dat bij jouw budget past. Huis gevonden? Dan zoeken wij voor jou de beste startershypotheek. Er zijn divers hypotheekproducten op de markt. Allemaal met verschillende rentes en voorwaarden. Wij vergelijken álle hypotheken voor starters. Dit doen wij samen met jouw.  Zo weet je zeker dat je de startershypotheek met de laagste rente en de beste voorwaarden krijgt!
De mogelijkheden voor jou als starter
Als starter heb je meestal nog een starterssalaris. De kans is groot dat jouw inkomsten in de komende jaren stijgen. Veel starters willen hun maandlasten daarom zo laag mogelijk houden. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.
  • Een startershypotheek met een looptijd van 40 jaar, in plaats van 30 jaar.
  • Een hypotheek waarbij je aan het begin van de looptijd minder aflost.
  • Extra geld lenen van ouders, grootouders of zelfs broer of zus (familiehypotheek).
  • Subsidieregelingen voor starters via de gemeente waar je een huis koopt (starterslening).
Een hypotheek afsluiten met hulp van de ouders
Ben je starter en heb je moeite om jouw eerste huis te financieren? Jouw ouders kunnen jou op meerdere manieren helpen met het kopen van een huis. Zolang de huizenprijzen harder stijgen dan de gemiddelde lonen, komen er steeds minder starters die kunnen kopen. Voor steeds meer starters is een groot spaarvermogen onmisbaar. Hiermee kunnen ze een deel van de koopsom van een huis direct afrekenen. Dit geeft weer een grotere kans op het krijgen van een hypotheek. Maar als huizenprijzen met bijna 9 procent stijgen kun je daar ook met zeer goed sparen niet tegenop boksen. Dus toch maar hulp van de ouders inroepen?
Er zijn meerdere manieren waarop ouders bij kunnen dragen. Ze kunnen zorgen voor een financiële injectie met een schenking tot maximaal 100.800 euro. Dit bedrag mogen ouders schenken zonder dat er schenkingsbelasting verschuldigd is. Het kan natuurlijk ook gaan om een schenking van bijvoorbeeld maar 10.000 euro. De kinderen kunnen ook een hypotheek afsluiten bij de ouders. Er wordt bijvoorbeeld 150.000 euro geleend bij de bank en 50.000 euro bij de ouders. De hypotheek bij de ouders wordt ook officieel bij de notaris vastgelegd. Daar kan gewoon de hypotheekrenteaftrek voor gelden. De derde optie is dat ouders garant staan bij de geldverstrekker. Als de kinderen de maandlasten niet meer kunnen opbrengen, worden de ouders aangesproken.
Ouders kunnen vaak niet zomaar 50.000 euro schenken. De andere kinderen hebben dan bijvoorbeeld ook recht op een vergelijkbare schenking. Met een familiehypotheek kun je dit probleem tackelen en ouders kunnen ook nog een mooi rendement maken op het spaargeld. De ouders ontvangen namelijk fiscaal vriendelijk de hypotheekrente van de kinderen, en de kinderen kunnen de betaalde hypotheekrente weer aftrekken van het inkomen. Met jaarlijkse schenkingen kunnen de lasten voor de kinderen ook nog verlaagd worden. Waarschijnlijk gaat het inkomen van starters de komende jaren stijgen. Vooral in de eerste jaren is het inkomen vaak niet hoog genoeg om de benodigde hypotheek te krijgen. Bij het garant staan tekenen ook de ouders mee in de hypotheekakte. Hierdoor zijn de ouders hoofdelijk aansprakelijk voor de volledige hypotheekschuld. De ouders worden financieel getoetst voordat ze garant kunnen staan.
Als aan de voorwaarden wordt voldaan is een schenking van maximaal ruim één ton mogelijk. De schenking moet wel gebruikt worden voor de eigen woning. De ontvanger van de schenking mag niet ouder zijn dan 40 jaar. Let goed op want het geld moet wel aantoonbaar gebruikt zijn voor de eigen woning.
Ga voor een starters­hypotheek naar Finantheek hypotheekadvies
je nu al een huis op het oog wat je wilt kopen, of je hebt voornemens een huis te gaan kopen:
wij zitten voor jou klaar om je te helpen bij al je vragen. Bel 0513 – 624 261 – 0611001035 of vraag online een gratis gesprek aan.
Let op: Ons tarief voor een startershypotheek is tot 01 januari 2019 slechts v.a. € 795– (advies en bemiddeling) vraag naar onze voorwaarden.